Stroomverbruik

Voor een afstand van 100 km gebruik de Ninebot ongeveer € 0,50 aan elektriciteit.
De operationele kosten zijn verbazingwekkend laag, zelfs in vergelijking met een brommer !

Veiligheid

ninebot_elektrik_deutsch

De veiligheid van de Ninebot wordt gewaarborgd door een dubbele uitvoering van alle elektronische systemen, zodat in het onwaarschijnlijke geval van een storing er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De toegepaste sensoren voor acceleratie en de gyroscoop bepalen 500 maal per seconde snelheid en positie en de aandrijfelektronica regelt op basis van deze gegevens de aandrijving constant bij.

Materiaal

ninebot_korpusDe chasis van de ninebot is gemaakt van licht aluminium-magnesium legeringen, is zeer sterk en degelijk. De plastic onderdelen zijn gemaakt van Lexan. Dit materiaal wordt ook gebruik in iPhone 5.

De Ninebot heeft een extreem lage banden profiel. Dit zorgt voor een goede grip op de weg. Het wiel is gemaakt van aluminium en de rand van hoge sterke composiet. Beide zijn direct verbonden.

Batterijen

ninebot_akkuIn Ninebot wordt lithium-ion polymeer batterij gebruikt als energiebron. Het is zeer efficiënt, veilig en duurzaam. Er zijn twee accu’s met verschillende capaciteiten verkrijgbaar. De standaard module biedt 450Wh en is voldoende voor een afstand van ongeveer 20 km. De (optionele) module biedt 670Wh en kan een afstand afleggen van 30 – 40 km.

Een module bestaat altijd uit twee onafhankelijke accu’s. Het energiebeheersysteem schakelt automatisch als nodig is. Dankzij de geïntegreerde opladen elektronica, kan de batterij module volledig worden opgeladen binnen 3-4 uur. De verfijnde oplaadbesturing zorg ervoor dat zelfs na 1000 laadcycli voor ongeveer 70% van de oorspronkelijke kracht.

ninebot_e_datenblatt